Gewapend met ‘batdetector’ op zoek naar ‘fladderaars’ tijdens Nacht van de Vleermuis

 © ING Image

Heerlen
Redactie

IVN Heerlen gaat zaterdagavond 27 augustus op zoek naar ‘nachtelijke fladderaars’. Dat gebeurt in het kader van de Europese Nacht van de Vleermuis.

„Deze avond zullen we proberen met de batdetector de normaal onhoorbaar roepende nachtelijke fladderaars te vinden. Tevens wordt uitleg gegeven over het leven van de vleermuis. Je krijgt te horen dat de vele, vaak negatieve, fabels over deze beschermde dieren meestal op onwetendheid zij gebaseerd. De vleermuis leidt namelijk een heel bijzonder leven en zal zelden overlast veroorzaken”, schrijft de natuurorganisatie.

Lees ook: Aaibaar wezentje, te klein is om te bijten: toch is de vleermuis zoogdier non grata

De excursie duurt van 20.30 tot ongeveer 22.30 uur. Deelname is gratis (vrije gave welkom), maar het aantal deelnemers is beperkt. Aanmelden is daarom noodzakelijk. Dat kan door een mailtje te sturen naar ivnheerlen@gmail.com.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal