Dier van de week: jonge kittens zijn klaar voor een nieuwe levensfase

 © Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week zijn weer een aantal kittens aan de beurt die klaar zijn om geplaatst te worden.

Redactie

Hoe komt het dat er zoveel kittens in het asiel terechtkomen?

„In het seizoen waarin de poezen krols worden, worden er nog steeds te veel kittens geboren. Dit komt deels door in het wild levende poezen die niet gesteriliseerd zijn, maar helaas ook nog omdat mensen bewust kiezen voor een nestje of het zogenaamde ‘ongelukje’. In de loop van het seizoen krijgen ze deze dieren dan niet meer geplaatst omdat er dan meer aanbod dan vraag is.”

Wat kan hieraan gedaan worden?

„Het is belangrijk om je kat al vroeg te laten steriliseren of castreren en hierbij niet eerst een krolsheid af te wachten, omdat het dan vaak mis gaat. Poezen die krols zijn, zijn heel vindingrijk om buiten te komen om de kater te bezoeken. Ook het melden van wilde of verwilderde poezen is belangrijk om ze tijdig te kunnen invangen en steriliseren.”

Wat hebben deze kittens nodig?

„Als ze oud genoeg zijn om van de moeder gescheiden te worden en zelfstandig genoeg zijn om de wereld te verkennen, gaan we op zoek naar een nieuw thuis voor ze. Belangrijk is dan dat ze voldoende tijd en aandacht krijgen om zich te ontwikkelen tot een gelukkig en evenwichtig gezelschapsdier.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal