Twee doden bij schietincident in woning in Roermond

Twee doden bij schietincident in Roermond. © Track’88

Roermond -

Bij een schietpartij in een woning in de Roermondse wijk Donderberg zijn er woensdagavond twee doden gevallen. Het gaat om de bewoonster van het pand en een man, bevestigt de politie.

Redactie

Het incident vond rond half zeven plaats in een woning aan de Kasteel Hillenraedtstraat - op vijftig meter van de basisschool De Kasteeltuin - in Roermond. ,,Er kwamen meldingen binnen dat er iemand in de woning zou zijn die mogelijk suïcidaal was’’, vertelt een woordvoerster van de politie.

Schoten

De hulpdiensten rukten daardoor met veel materieel uit en er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar ,,op het moment dat de hulpdiensten het gebouw naderden, hoorden ze schoten’’, vertelt de politiewoordvoerster. De politie zocht dekking.

Vervolgens werd door de politie versterking opgeroepen, waaronder een onderhandelaar en een arrestatieteam. De onderhandelaar kreeg geen contact met de personen in de woning, waarop werd besloten de woning te betreden met de Dienst Speciale Interventies (DSI). Daar trof de DSI beide slachtoffers aan. Volgens de politie waren er op het moment van de schietpartij geen andere mensen in het huis en werd de traumahelikopter uiteindelijk niet ingezet.

Twee doden bij schietincident in Roermond. © Track’88

Familiedrama

De politie heeft het gebied afgezet. Wat er precies is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk. Daar doet de politie onderzoek naar. De politiewoordvoerster laat wel weten dat er momenteel niet wordt gezocht naar een verdachte, maar dat er uit wordt gegaan van een familiedrama.

Ook burgemeester Rianne Donders van Roermond was na het incident ter plaatse.

Lees ook: Schietincident in Roermondse wijk Donderberg: ‘Het zal niet de laatste keer zijn dat hier iets gebeurt’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal