Seniorenvereniging Bunde maakt vuist tegen eenzaamheid, start crowdfunding voor organisatie dansavonden

Beeld ter illustratie. © ING Image

Bunde -

Seniorenvereniging Bunde is een crowdfunding gestart waarmee geld wordt ingezameld om dansavonden voor ouderen te organiseren. Het doel is minimaal duizend euro.

Redactie

Het is de bedoeling om onder de noemer Bunde laat senioren weer dansen! gezellige avonden op touw te zetten, omlijst met live muziek en bedoeld voor alle ‘ouderen’ uit Bunde en omgeving. De organisatie hoopt hiermee vooral een vuist te maken tegen eenzaamheid.

„Het initiatief is opgezet om ontmoeting en verbondenheid te bevorderen en zo eenzaamheid tegen te gaan. Eenzaamheid onder onze senioren is helaas een groot probleem. Seniorenvereniging Bunde wil met dit project de ouderen uit onze omgeving samenbrengen voor ouderwets gezellige zaterdagavonden. En mooie bijkomstigheid: dansen houdt het lichaam fit en gezond”, legt Arno Dolmans van Dolmans Groep uit. Zijn organisatie steunt het initiatief en hij hoopt dat anderen dit ook doen.

Duizend euro is nodig voor de start, maar met elke vijfhonderd euro extra kan het project met ongeveer twee maanden worden verlengd. Op moment van schrijven staat de teller op tweehonderdzestig euro.

Mensen die het initiatief willen ondersteunen, kunnen dat hier doen.