Vier zwaargewonden door blikseminslag nabij Witte Huis

 

Vier mensen zijn donderdagavond zwaargewond geraakt door een blikseminslag nabij het Witte Huis. Een woordvoerder van de brandweer zegt tegen The Washington Post dat het gaat om twee mannen en twee vrouwen die allemaal in kritieke toestand naar het ziekenhuis zijn gebracht.

RedactieBron: ANP

De vier volwassenen werden donderdagavond rond zeven uur (lokale tijd) gevonden in het park Lafayette Square naast het Witte Huis, op slechts enkele tientallen meters van het ​​standbeeld van de voormalige president Andrew Jackson. Dat de slachtoffers het vooralsnog overleefden komt onder meer door de toegesnelde Amerikaanse geheime dienst, meldt de woordvoerder.

Wat er precies gebeurd is, wordt nog door de autoriteiten onderzocht. Waarom de personen zich in het park bevonden is onduidelijk. De woordvoerder raadt mensen af om tijdens een onweersbui beschutting te zoeken onder een boom. „Dat is juist een zeer gevaarlijke plek om te zijn”, stelt hij.

Waarschuwing

Er gold donderdagavond in Washington een waarschuwing vanwege zware onweersbuien. Een meteoroloog bevestigt tegenover The Washington Post dat het park bij het Witte Huis werd getroffen door een blikseminslag. Een ooggetuige zegt tegen de Amerikaanse krant dat de blikseminslag en daarop volgende klap „enorm” waren. „Het hele gebied schudde, het was letterlijk alsof er een bom afging, zo klonk het”, aldus de ooggetuige.

Volgens de Amerikaanse krant komen jaarlijks zo’n 23 mensen in de Verenigde Staten om het leven als gevolg van een blikseminslag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee