De drie musthaves voor thuiswerken met tropische temperaturen

 © Canva

Thuiswerken, we zijn het massaal gaan doen. En eerlijk is eerlijk, het is ook wel heel comfortabel. Geen reistijd, zeurende collega’s of een baas die je op je vingers kijkt. Maar wanneer de temperaturen stijgen, kunnen we ook nog wel eens terugverlangen naar complete werkweken op kantoor. De meeste kantoren zijn namelijk voorzien van een comfortabele airco of andere klimaatbeheersing. Hoe ga je dit thuis regelen? Dat je ondanks de tropische temperaturen wat in de zomermaanden meer dan eens bereikt wordt, toch het hoofd koel houdt? Wij zetten de drie musthaves op een rijtje om je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden.

Kopen en Vergelijken.nl

WiFi versterker

Wellicht niet de meest voor de hand liggende gadget waar het gaat om het kunnen tackelen van de hitte, maar wel eentje die super belangrijk is gebleken. Om goed je werk te kunnen doen is het natuurlijk essentieel dat je bereikbaar bent. Hier is goede WiFi de basis voor. Wanneer je WiFi hebt die alleen in de werkkamer goed werkt, ben je ook gebonden aan deze ruimte. Wellicht is dit juist de ruimte in je huis waar de zon ’s middags het meest hevig naar binnen schijnt. Ook is het met niet verstrekkende WiFi niet mogelijk om je werkkamer in te ruilen voor je balkon of tuin, iets wat in de hete zomermaanden wel aan te raden is. Zorg dat je de flexibiliteit hebt om van ruimte te wisselen in je huis en/of tuin, en koop een WiFi versterker zodat jij overal kunt werken. Ook in dat ene heerlijke schaduwplekje in de tuin.

Laat je wegblazen

Zorg dat je ook íets van verkoeling in huis hebt in de vorm van een ventilator of airco. Het is een inkoppertje, maar toch vergeten mensen deze vaak aan te schaffen tot het moment dat ze daadwerkelijk het kookpunt hebben bereikt. Het is juist slim om in deze tools te investeren op het moment dat het nog niet super warm is. Op dat moment is er nog volop keuze én zijn de prijzen nog een beetje normaal. Een airco is natuurlijk het meest ideaal, maar realiseer je wel dat dit ook enorme stroomvreters zijn. Iets wat we in tijden van stijgende energiekosten niet handig is. Een ventilator is dan een zuinigere optie. Je kunt ook creatieve manieren bedenken om toch een extra verkoelend effect te bewerkstelligen, dit doe je door bijvoorbeeld een bak met ijswater vóór je ventilator te zetten. Hiermee verspreidt de ventilator de koude lucht die vrijkomt. Oftewel, een energiezuinige doe-het-zelf airco!

Houd het hoofd (en voeten) koel

Mocht het kwik écht tot hogere niveaus stijgen, dan is het ook aan te raden om serieuzere maatregelen te treffen. Wij vinden het heerlijk om dan met onze voeten in een ijswaterbadje te zitten. Het is even pittig in het begin, maar de verkoeling is meteen daar! Wat betreft eten en drinken is het juist aan te raden niet té koud te drinken. Dit is heel verleidelijk maar ons lichaam heeft een interne thermosstaat. Wanneer er heel koud voedsel binnenkomt, wil het de interne temperatuur op peil houden en je lichaam gaat dan juist extra hard werken om het warm te krijgen. Resultaat? Je warmt verder op. Warme dranken hebben juist het tegenovergestelde effect, wanneer jij thee drinkt gaat je lichaam koelen. In warme tijden is dit dan ook een slimmere keuze. Pittig eten is af te raden, de extra zweetsessie die je hiermee creëert is niet wat je wilt!

Kortom, er zijn nogal wat manieren te bedenken om de warme dagen al thuiswerkend door te komen. Helemaal ideaal wordt het wellicht niet, maar realiseer je dat de periodes dat het in ons land heel warm is nooit heel lang duren. Maak je er vooral niet te druk over, alleen dat al zorgt er namelijk voor dat jouw temperatuur stijgt! Succes!