Plukdag mirabellen op Baarlose fruitboerderij

 © Wikipedia.

Baarlo -

De fruitboerderij uit Baarlo opent zaterdag 6 augustus van 10.00 uur tot 14.00 uur opent haar deuren voor een mirabellen plukdag.

Twee jaar geleden werd de plukdag voor het eerst georganiseerd. Toen omdat de afzet in verband met de coronapandemie was ingestort en de boerderij met een overschot aan mirabellen kampte.

Jaarlijks terugkerend

Dit was een groot succes. Honderden bezoekers kwamen plukken en dit resulteerde in een jaarlijks terugkomend evenement. Zo ook dit jaar. Toeristen, buurtgenoten, iedereen is welkom om de mirabellen te komen plukken en te picknicken in de boomgaard.

Een mirabel is een Mediterraanse fruitsoort die onder meer geteeld wordt in Frankrijk en Italië. De fruitboerderij in Baarlo heeft het mirabellenfruit zeven jaar geleden teruggehaald naar Nederland en daarmee de enige fruitteler in het land van deze soort De mirabellenoogst is altijd begin augustus. Binnen twee weken dienen de mirabellen geplukt en verwerkt te worden voordat ze overrijp worden.

De boomgaard is gratis toegankelijk en de mirabellen worden voor 2,50 euro per kilo afgerekend (alleen contant). De fruitboerderij is gevestigd aan De Berckt 12d, nabij Kasteel de Berckt, in Baarlo.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal