Locatie finale TVK 2023 is bekend, inschrijving start 1 september

Archieffoto van het TVK in 2019. © Stefan Koopmans

Sittard
Silke van Deelen

De grote finale van het Tiener Vastelaovend Konkoer (TVK) zal op zaterdag 28 januari 2023 plaatsvinden bij Poppodium Volt in Sittard. Inschrijven kan vanaf 1 september tot en met 31 december van dit jaar.

Het TVK bestuur is hiertoe de samenwerking aangegaan met Stadscarnavalsvereniging de Marotte uit Sittard. Zo schrijft het bestuur: „We zijn verheugd om de twaalfde TVK-finale dan toch eindelijk te mogen organiseren in Sittard. Die belofte staat al drie jaar vast. Samen met de Marotte kijken we uit naar een finale zoals Limburg dat gewend is van het TVK. Veel spektakel, enthousiaste finalisten en de leukste tienerliedjes!”

Lees meer: TVK-voorzitster Melanie Jennes uit Doenrade had zich haar eerste jaar anders voorgesteld

Dit jaar zal er geen voorronde plaatsvinden. Alle deelnemers zijn automatisch gekwalificeerd voor de TVK-finale. Ook deelnemers die de leeftijdgrens van twintig jaar hebben bereikt in de afgelopen twee jaar kunnen nog deelnemen aan de finale in 2023. Deelnemers mogen kiezen of zij een nieuw nummer inzenden en/of het liedje van een van de vorige twee afgelaste edities opnieuw insturen.

Lees meer: Finale van het Tiener Vastelaovend Kónkoer verplaatst naar voorjaar in openlucht; locatie nog niet bekend

Bovendien mogen deelnemers dit jaar eenmalig met maximaal twee liedjes in de finale staan.

Inschrijven kan vanaf 1 september tot en met 31 december via het inschrijfformulier op www.tvk-limburg.nl.