Venrays Museum erfgoedlocatie van de maand augustus

 © Venrays Museum

Venray -

Het Venrays Museum is door Erfgoedcoöperatie Limburg uitgekozen als historische ‘hotspot’ van de maand augustus.

Marcel van Lier

Erfgoedcoöperatie Limburg wijst elke maand een erfgoedlocatie aan die het bezoeken waard is. Op 13 en 14 augustus is dat het Venrays Museum. De vaste expositie ‘Venray tussen Peel en Maas’ vertelt het verhaal over het ontstaan van Venray en de ontwikkeling van dit Peeldorp met stadse allures. De wisseltentoonstelling ‘Venray Herrezen’ werpt een licht op de periode van wederopbouw na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog. Onderdeel daarvan is een film waarin ooggetuigen aan het woord komen.

Bijzonder is ook het kunstproject ‘Hokjesgeest’ van creatief vormgever Marianne Hoedemaekers. Kinderen uit Venray hebben hiervoor poppetjes gemaakt die in de expositiehoek bij de ingang van het museum te bekijken zijn.

Tijdens het erfgoedweekend kunnen bezoekers gratis aansluiten bij een rondleiding. De start is beide dagen om 14.00 uur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal