Roda JC wint eerste competitiewedstrijd simpel van FC Dordrecht

Guus Joppen heeft Roda JC op 2-0 gezet tegen Dordrecht. © Pro Shots -Henk Korzelius

Dordrecht -

Roda JC heeft zijn eerste competitieduel van het seizoen gewonnen. In en tegen Dordrecht had de ploeg van Jurgen Streppel geen enkel probleem. Het werd 0-2.

Emil Visser

Tegen de nummer zeventien van afgelopen seizoen was Roda JC heer en meester. Alleen in de eerste minuutjes kwam de thuisploeg een beetje in de buurt van het doel van Rody de Boer.

Het was dan ook Roda JC dat vlot de score opende. Net binnen het kwartier was Bryan Limbombe trefzeker, na een snelle uitbraak via Mohammed Mallahi en Dylan Vente. Vijftien minuten later verdubbelde Guus Joppen de score. Na een corner viel de bal voor zijn voeten en zonder twijfel joeg hij hem binnen.

Wedstrijd gespeeld

Met nog een uur te spelen kon er nog van alles gebeuren, maar toch leek de wedstrijd al gespeeld tegen het matige FC Dordrecht.

Dat bleek ook in het vervolg van het duel. Het was eenrichtingsverkeer. De thuisploeg wist gedurende de hele wedstijd slechts de Roda-doelman tot een redding te dwingen. De Kerkradenaren kregen nog wel mogelijkheden op de 0-3, maar pogingen van onder meer Phil Sieben en Benjamin Bouchouari eindigden in de handen van de FC Dordrecht-goalie Liam Bossin.

Zo bleef de 0-2 op het bord staan en pakte Roda in de eerste wedstrijd de volle buit.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal