Francois Reijnders schreef boek over geheim dat zijn demente moeder meenam in haar graf, maar wél werd ontdekt

Marga Bult presenteert de middag en treedt op. © ANP

Vaals -

Schrijver Francois Reijnders presenteert maandagmiddag 7 september in Museum Vaals zijn boek ‘De hand van een engel’, over het geheim dat zijn demente moeder met zich meedroeg en pas in de laatste van haar leven werd ontdekt.

Redactie

Zangeres Marga Bult, ambassadrice van Alzheimer Nederland, neemt de presentatie voor haar rekening en zal daarnaast een optreden verzorgen.

„Het boek gaat over zijn (Reijnders’, red.) bejaarde, demente moeder, die haar hele leven een geheim met zich heeft meegedragen. Zij heeft dit geheim uiteindelijk meegenomen in haar graf, maar het werd in het laatste stukje van haar leven wel ontdekt. Zelf had ze daar geen enkele invloed meer op, omdat haar denkwereld kleiner en kleiner werd”, licht de organisatie een tipje van de sluier op.

Lees ook: Ron (60) wil euthanasie, maar weet dat niet meer: ‘Met het type dementie dat Ron heeft ben je de mist in voor je er erg in hebt’

De auteur koos Museum Vaals als locatie voor de presentatie, omdat hij op die plek ooit een bijzondere ervaring had. Die gebeurtenis werd eveneens opgenomen in zijn boek.

Mensen die bij de presentatie aanwezig willen zijn worden verzocht zich vooraf aan te melden. Dat kan door te mailen of bellen naar info@museumvaals.nl dan wel 043-3060080. Bezoekers worden om 15.30 uur ontvangen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal