‘Camperdief die in Maas belandde gestoken en met wapen bedreigd voor zijn dollemansrit’

Venlo -

De Duitse man (24) die op 26 juni een in Venlo gestolen camper in de Maas reed, blijkt meerdere malen met een priem te zijn gestoken. Ook is hij bedreigd met een vuurwapen voordat hij aan zijn ongelukkige rit begon.

Redactie

Dat meldt 1Limburg. Justitie heeft aanvullend onderzoek gedaan en daaruit is een andere visie voortgekomen. Zo wordt er niet langer alleen gekeken naar de rol van de Duitse camperdief, maar ook die van de eigenaar van de camper.

Aangepaste verklaring

De eigenaar verklaarde eerder volgens 1Limburg dat het alarmpistool - dat die dag werd gevonden - niet van hem was. Later stelde hij die verklaring bij. Door die aangepaste verklaring kan de campereigenaar een aanklacht voor onder andere wapenbezit en meineed tegemoet zien.

De Duitse dief is vrijgelaten in afwachting van het onderzoek. Justitie onderzoekt nog steeds wat er exact gebeurd is op 26 juni.

Lees ook: Gestolen camper te water in Venlo, politie arresteert gewonde verdachte

Lees ook: Schipper Nick haalt gestolen camper uit de Maas: ‘Gewonde dief klom eruit en bedreigde ons’

Zie ook: Video: Camperdief belandt in de Maas en geeft niet op, bekijk de bizarre beelden

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal