Nederlandse voetballer Donny van Iperen buiten levensgevaar na botsing met keeper in Moldavië

Voetballer Donny van Iperen van de Moldavische club FC Zimbru is buiten levensgevaar. De speler ligt in Moldavië in het ziekenhuis nadat hij zaterdag bij een botsing met de doelman van tegenstander Dinamo-Auto bewusteloos is geraakt. Van Iperens club meldt dat zijn toestand stabiel is.

Redactie

De 27-jarige voormalig speler van Telstar en Go Ahead Eagles werd na de botsing overgebracht naar het ziekenhuis in hoofdstad Chisinau. Daar zouden artsen vechten om zijn leven te redden, meldde de club eerder op de dag. Volgens Zimbru is Van Iperen nog steeds bewusteloos, maar ligt hij niet in coma en heeft hij geen bloedingen in de schedel gehad.

„Het laatste nieuws over de gezondheid van Donny is goed. De speler vertoonde de eerste tekenen van herstel en dat geeft ons nog meer vertrouwen dat alles goed komt”, schrijft de club op haar Facebookpagina. „Donny we zijn bij je, wees sterk!”

Van Iperen maakte zijn profdebuut bij Telstar, nadat hij in de jeugd had gespeeld voor AZ en Cambuur. Hij speelde daarna nog voor Go Ahead Eagles en voor AE Karaiskakis op het tweede niveau in Griekenland.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal