Lezing over betekenis bomen voor mens en milieu in Haelen

 © ING Image.

Haelen -

Bezoekerscentrum Leudal in Haelen verzorgt dinsdag 16 augustus van 19.30 uur tot 21.30 uur een lezing over bomen. Deze wordt gehouden door Wim Vlekken en Louis Slabbers van Stichting Groen Weert.

In het beschermingsplan van Natura 2000 nemen bomen een belangrijke plaats in. Tijdens deze lezing wordt dan ook nader ingegaan op de betekenis van bomen voor de mensheid en het milieu.

Vlekken zal in zijn bijdrage vooral ingaan op het zogenoemde thema ‘Het Nut van Bomen’. Slabbers vertelt op zijn beurt over de boomgeschiedenis vanaf de laatste ijstijd tot heden. Hij belicht de karakteristieke eigenschappen en herkomst, maar kijkt ook naar de invloed van bomen op de mens.

De entree bedraagt 2,50 euro per persoon. Kinderen tot twaalf jaar en donateurs van Studiegroep Leudal komen gratis binnen.

Lees ook: Pot van 25 miljoen subsidie voor bescherming van meest kwetsbare natuurgebieden Limburg

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal