Oproep politie Peel en Maas: ‘Huisnummer moet goed zichtbaar en leesbaar zijn’

 © Politie Peel en Maas.

Panningen

De politie van de gemeente Peel en Maas roept inwoners op om hun huisnummer goed zichtbaar en leesbaar te tonen. In geval van nood kan dit namelijk van levensbelang zijn.

,,Recentelijk werden wij in een periode van ruim een week tot twee maal toe naar een spoedmelding gestuurd in dezelfde straat. Doordat enkele gebouwen in deze straat niet voorzien zijn van duidelijk zichtbare huisnummers, ontstond er tot twee maal toe onnodige vertraging voor de hulpdiensten. In een van de gevallen ging het zelfs om een direct levensbedreigende situatie. In afwachting van door de pandeigenaar ondernomen actie hebben wij de huisnummers met (tijdelijk) spuitkrijt aangebracht op het wegdek. Zo kunnen de politie, brandweer en ambulance het pand in geval van nood hopelijk toch snel vinden’’, schrijft de politie op haar Facebookpagina.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal