Theaterprogramma over Chriet Titulaer komt naar geboortedorp Hout-Blerick

HOUT-BLERICK -

Wetenschapsjournalist Diederik Jekel verzorgt in samenwerking met Beeld & Geluid een theaterprogramma over Chriet Titulaer. Op 4 november staat Jekel in gemeenschapshuis Zalzershaof in Hout-Blerick.

Bas Nollé

Beeld & Geluid herdenkt de Hout-Blerickse wetenschapper die vijf jaar geleden overleed met een zogenoemd Mediacollege. Jekel stelt het programma samen met fragmenten uit Titulaers bekende tv-programma Wondere Wereld. In dat programma besprak Titulaer in een vroeg stadium technologische ontwikkelingen en uitvindingen die een grote invloed op ons leven zouden krijgen. Jekel vraagt zich in het programma af hoe we ons als maatschappij verhouden tot die ontwikkelingen.

De Mediacolleges over Titulaer vormen de aftrap van een serie programma’s over de invloed van technologie op de maatschappij. Ze zijn in eerste instantie te bezoeken in Bibliotheek Neude in Utrecht (13 september), Beeld & Geluid Hilversum (16 september) en Beeld & Geluid Den Haag (21 september). Op 4 november komt Jekel speciaal naar Zalzershaof om het programma op te voeren in Titulaers geboortedorp. Daar zijn 180 zitplaatsen. Meer informatie over kaartverkoop is nog niet bekend.