Oud-speler Heymans gaat aan de slag in jeugdopleiding van MVV

Davey Heymans. © MVV

Davey Heymans keert terug bij MVV. De Belgische oud-speler wordt trainer van de U16 en zal als coördinator gaan fungeren van de U14 en U16. Tevens wordt hij leercoach van jongere trainers binnen de jeugdopleiding van de club.

redactie

Hij was negen seizoenen speler bij MVV Maastricht en nu keert hij terug als trainer bij de MVV Academy. Na zijn actieve voetbalcarrière ging Heymans aan de slag als trainer. Zo was hij actief bij Bregel Sport, Lommel SK, Sint Truiden, Beerschot en recent nog SK Tongeren.

„MVV heeft precies de visie over jeugd, die mij ook voorstaat. Investeren in eigen jeugd in de eigen regio. Heel herkenbaar voor mij. MVV heeft in mijn eigen carrière ook zodanig geïnvesteerd dat ik vanuit de A-jeugd uiteindelijk naar het eerste team kon doorgroeien”, aldus de in Zutendaal woonachtige Heymans. „Ik heb de jeugd al aan het werk gezien. Ik moet zeggen, er zitten veel goede spelers tussen. Onze taak om ze door te ontwikkelen en door te laten groeien.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal