Amazone Van Liere wint brons bij WK dressuur

 © ANP / EPA

Dressuuramazone Dinja van Liere heeft bij de wereldkampioenschappen in het Deense Herning de bronzen medaille gewonnen in de Grand Prix Special. Met haar paard Hermes kwam ze tot een score van 79,407.

RedactieBron: ANP

De overwinning ging naar Charlotte Fry. De Britse kwam met Glamourdale tot 82,508. De Deense Cathrine Laudrup-Dufour was goed voor zilver. Met Vamos Amigos behaalde ze een totaal van 81,322.

Van Liere (31), debutante op het WK, werd eerder dit jaar met Hermes al nationaal kampioen. Vorig jaar boekte ze al eens een overwinning in de topwedstrijd van Aken. Ze ontbrak op de Olympische Spelen van Tokio wegens een administratieve fout van de internationale federatie FEI, die niet tijdig kon worden rechtgezet.

Emmelie Scholtens eindigde met Indian Rock op de 14de plaats, Thamar Zweistra werd met Hexagon’s Ich Weiss 20ste.

De dressuurequipe plaatste zich in het weekeinde bij de landenwedstrijd al voor de Olympische Spelen in Parijs. De formatie eindigde als vijfde in het klassement. Een plek bij de eerste zes volstond voor kwalificatie voor de Spelen van 2024 in de hoofdstad van Frankrijk.

In de dressuur staat in Herning ook nog de kür op het programma. De Nederlandse equipe mist onder anderen Edward Gal, die een jaar lang geen wedstrijden rijdt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal