Jumbo-Visma-renner Benoot houdt breukje in nekwervel over aan aanrijding op training; seizoen vermoedelijk voorbij

Tiesj Benoot (links). © De Telegraaf

Na een aanrijding op een training in het Italiaanse Livigno komt er zeer vermoedelijk abrupt een einde aan het seizoen van Tiesj Benoot. De Belgische renner in dienst van Jumbo-Visma heeft daaraan een breukje in zijn nekwervel overgehouden, liet hij dinsdag op sociale media weten.

Redactie

„Allereerst wil ik iedereen laten weten dat ik in orde ben”, begint Benoot zijn schrijven. „Maandag was ik betrokken bij een ongeluk in de Italiaanse Alpen. Ik verblijf momenteel in het ziekenhuis en ontvang goede medische zorg. Ondanks de kritieke situatie ben ik nooit in een levensbedreigende situatie geweest. Ik ben nu stabiel.”

Zijn seizoen zit er naar alle waarschijnlijkheid op. Dat betekent ook dat hij namens België in september het WK in Australië moet missen.

Normaal gesproken zou Benoot (28) op 21 augustus aan de start gestaan hebben van de BEMER Cyclassics in Hamburg. Ook de Ronde van Duitsland en de Canadese wedstrijden in Québec en Montréal stonden op zijn programma. Zo goed als de hele aanloop die ook zijn Jumbo-Visma-collega Wout van Aert neemt naar het WK in het Australische Wollongong.

Pech

De Belg, die ook in de Tour al ongelukkig ten val kwam, kreeg maandag op de training dus opnieuw met een serieuze portie pech te maken. Hij was in Livigno op trainingskamp om zich voor te bereiden op de wedstrijden in het najaar. Dat liep volgens plan tot hij door een wagen werd aangereden. De precieze omstandigheden van het ongeluk zijn niet bekend, maar het zou een ernstige klap zijn geweest.

Lees ook: Waarom de voorbije Tour drie weken langer had mogen duren; Jumbo-Visma heeft de wielersport naar een nieuw tijdperk geloodst

Een chirurgische ingreep lijkt niet nodig. Benoot zou in het beste geval in het tweede deel van september weer moeten kunnen fietsen, maar dat lijkt te kort dag om nog in vorm te raken voor de resterende wedstrijden van 2022. De voorbereiding op volgend jaar moet hij normaal gesproken volgens schema kunnen opstarten.