Lewis Hamilton moest tot zijn grote spijt rol in Top Gun afzeggen

Lewis Hamilton. © EPA

Redactie

Lewis Hamilton heeft tot zijn grote spijt een rol in de nieuwe Top Gun-film moeten afwijzen. De Formule 1-coureur was gevraagd om een van de piloten in Top Gun, Maverick, te spelen, maar kon dit agenda-technisch niet doen vanwege zijn werkzaamheden in de koningsklasse van de autosport.

„Toen ik hoorde dat er een tweede film kwam, dacht ik: oh mijn god, ik moet hem vragen”, herinnert Hamilton zich in een interview met Vanity Fair. Met ‘hem’ bedoelt de zevenvoudig wereldkampioen hoofdrolspeler Tom Cruise, met wie hij goed bevriend is. „Het maakt me niet uit welke rol ik krijg. Al sta ik ergens op de achtergrond als schoonmaker te bezemen.”

Oorspronkelijk zou de Brit een piloot in de film spelen, maar vanwege zijn drukke Formule 1-schema kon dit helaas voor Hamilton niet doorgaan. Het telefoontje waarin hij regisseur Joseph Kosinski moest vertellen dat hij niet mee kon doen, noemt de 37-jarige coureur „het meest vervelende telefoontje dat ik ooit heb gehad”.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal