Chantal Janzen concurreert niet meer alleen met Eva Jinek maar ook met André van Duin bij Televizier-Ring Gala

Chantal Janzen wint de Televizier-Ster presentatrice in 2020. © ANP / ANP

Het Gouden Televizier-Ring Gala gaat op de schop. De categorieën voor beste presentator en presentatrice worden samengevoegd en er komt een nieuwe award, de Televizier-Ster Impact. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

Redactie

De Impact-prijs is voor een tv-programma dat in het afgelopen jaar iets heeft losgemaakt in de Nederlandse samenleving. „Televisie is een onmisbare bron van vermaak en informatie”, zegt Jeroen de Goeij, hoofdredacteur van de Gouden Televizier-Ring-verkiezing. „Maar soms gebeurt er echt iets bijzonders. Dan raakt een programma een gevoelige snaar bij het kijkende publiek, zet het een onderwerp opnieuw op de agenda, of ontstaat er een broodnodige discussie die de Nederlandse samenleving vooruithelpt. Voor al die programma’s roepen wij nu de Televizier-Ster Impact in het leven.”

Welke tien programma’s in aanmerking komen voor de nieuwe award wordt later bekendgemaakt. Volgens Televizier maakt het niet uit om wat voor soort programma het gaat of waar het te zien is.

Chantal Janzen

De Televizier-Sterren gaan dus ook aangepast worden. Waren er voorheen aparte sterren voor presentatoren en presentatrices, vanaf de komende editie worden die twee categorieën samengevoegd. Tussen 2014 en 2020 ging de prijs voor de beste presentatrice liefst zes keer naar Chantal Janzen. Zij concurreert vanaf nu dus niet meer alleen met bijvoorbeeld Floortje Dessing, Marieke Elsinga en Eva Jinek, maar ook met André van Duin en Tim Hofman. Eerder koos de redactie er al voor om de prijzen voor beste acteur en beste actrice samen te voegen.

Het Gouden Televizier-Ring Gala vindt dit jaar op 6 oktober plaats in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De stembussen voor de publieksprijzen gaan op 16 augustus open.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal