Gigantische muggenplaag teistert toeristen in Toscane

 © ANP

De Italiaanse stad Orbetello wordt dezer dagen belegerd door muggen, een regelrechte ramp voor inwoners en de toeristen die er hun vakantie aan de Toscaanse kust doorbrengen.

Redactie

De insecten voelen zich lekker in hun vel in de huidige weersomstandigheden, ze vinden warmte en vocht heerlijk. „Het is al bijna een maand onmogelijk om langs de lagune te wandelen”, getuigt een man in de Italiaanse krant la Repubblica. „Op dit moment is het zelfs onmogelijk geworden om buiten te dineren of een aperitiefje te nuttigen. Maandag was de toestand zo extreem, dat veel winkels en restaurants in de buurt de deuren al om 21.00 uur ’s avonds moesten sluiten. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, we worden volledig overspoeld door muggen.”

Explosieve toename

Experten denken dat de explosieve toename valt te wijten aan de hoge temperaturen. „Door de hoge temperaturen hebben muggen minder last van natuurlijke vijanden zoals vleermuizen, mieren, vogels en kikkers”, klinkt het. „De hitte en de hoge luchtvochtigheid van de afgelopen dagen vormen optimale omstandigheden voor de verspreiding van muggen, terwijl insecteneters daar meer last van ondervinden.”

Pogingen om het gebied te ontdoen van de plaag bleken tot nu toe geen groot succes. Het is daarnaast ook niet uitgesloten dat de muggen verder uitzwermen in de richting van Rome.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal