‘Familie Olivia Newton-John stemt in met staatsbegrafenis’

 © Getty Images

De kans dat Olivia Newton-John een staatsbegrafenis krijgt in Australië lijkt groot. Tottie Goldsmith, de nicht van de maandag overleden actrice en zangeres, zegt dat de familie van plan is in te gaan op het verzoek van de premier van deelstaat Victoria.

Redactie

Premier Daniel Andrews liet na het overlijden van Newton-John weten contact te zoeken met de familie omdat hij vindt dat ze een staatsbegrafenis verdient. Volgens Goldsmith, de dochter van de zus van Newton-John, hebben ze al met elkaar gesproken en zijn ze van plan het aanbod te accepteren. „Niet alleen voor de familie, maar ik denk dat Australië het nodig heeft. Ze is zo geliefd”, vertelde ze in het Australische tv-programma A Current Affair.

Newton-John werd geboren in de Britse plaats Cambridge, maar verhuisde als kind naar Australië. De Grease-actrice overleed maandag op 73-jarige leeftijd na een jarenlange strijd tegen borstkanker.

Lees ook: Blondie was sexy, maar met Olijfje (Olivia Newton-John) wilden we trouwen in de zomer van 1978

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal