‘Nieuw virus’ gevonden in China: 35 voornamelijk boeren besmet

 © Telegraaf

In het oosten van China zijn 35 mensen besmet geraakt met een nieuw virus. Het Langya-virus zou zijn overgesprongen van spitsmuizen op mensen en is familie van het dodelijke hendravirus. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een publicatie in het gezaghebbende New England Journal of Medicine.

RedactieBron: De Telegraaf

Volgens de wetenschappers is er geen bewijs dat het virus ook van mens op mens is overgegaan. Het virus zou zijn gevonden bij mensen die veel met dieren werken. Zij worden extra gecontroleerd. Met name besmette boeren in het oosten van China zouden klachten als vermoeidheid, hoesten, verlies van eetlust en lever- en nierafwijkingen hebben. Geen van de patiënten kwam te overlijden. De symptomen worden omschreven als ’mild’.

Om het nieuwe virus beter te begrijpen, is volgens de wetenschappers meer onderzoek nodig. Volgens Amerikaanse wetenschappers is wereldwijd zeker 60 procent van de besmettingen bij mensen afkomstig van dieren.

Sinds de coronapandemie die de wereld de afgelopen jaren in z’n greep hield, is het aantal controles op besmettelijke ziektes enorm toegenomen. Daardoor worden de komende tijd vermoedelijk nog veel meer nieuwe virussen vastgesteld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal