Wijngoederen van De Deelgaarderberg staan centraal op tweede Montforter wijnfeest

 © Facebook Kasteel Montfort

Montfort / Maria Hoop
Silke van Deelen

De tweede editie van het Montforter wijnfeest vindt plaats op zondag 4 september bij kasteel Montfort, met onder meer wijnen van de wijngaarden uit Maria Hoop, Sint Odiliënberg, Reuver en Montfort.

In 2003 besloten Jos en Nicole Wilms-Gielkens uit Maria Hoop wijn te gaan produceren. Dit initiatief is inmiddels uitgegroeid tot wijngaarden in Maria Hoop, Sint Odiliënberg, Reuver en bij kasteel Montfort. Daar verbouwen zij op duurzame wijze vijf druivenrassen: de Solaris, Rondo, Dornfelder, Auxerois en de Pinot Blanc. Die verwerken ze in hun eigen bedrijf tot wijnen, waarmee ze ook op concoursen hoge ogen gooien. Tijdens het Montforter Wijnfeest staan deze wijnen uit de eigen kasteeltuin en de overige wijngoederen van De Deelgaarderberg centraal, onder de klanken van blaasmuziek en van duo Oscar en Mariet.

Uiteraard kunnen die zondag ook het kasteel en de kasteeltuin bezichtigd worden, inclusief mogelijkheid tot deelname aan een rondleiding door een van de kasteelgidsen. De Vereniging Levende Geschiedenis Limburg laat in hun tentenkampement op het kasteelterrein in historische kleding enkele facetten uit het leven in de middeleeuwen herleven.

Het wijnfeest start om 11.00 uur.