Dier van de week: Robuuste maar vriendelijke Zara zoekt baasje met voldoende ruimte om haar energie kwijt te kunnen

Zara. © Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is de gesteriliseerde teef Zara aan de beurt, een kruising labrador x newfoundlander, van 9 maanden.

Redactie

Hoe kan zo’n jonge hond in het asiel terechtkomen?

„Zara is een flinke, robuuste hond die door haar nog jonge leeftijd behoorlijk lomp kan zijn. Iets wat vaak niet goed wordt ingeschat als er een pup wordt aangeschaft. Als zo’n hond uiteindelijk niet genoeg beweging en opvoeding krijgt, dan gaat ze zichzelf opvoeden. Dit leidt er dan vaak toe dat een dier wordt weggedaan.”

Wat zijn eigenschappen waar je rekening mee moet houden?

„Ze is een hele vriendelijke hond, die iedereen heel hartelijk en spontaan begroet. Iets wat met haar formaat soms wat veel van het goede is. Stoeien met andere honden is voor haar een prima manier om haar energie kwijt te raken, en is iets wat ze dus ook heel graag doet.”

Waar zou Zara het beste op haar plek zijn?

„Voor mensen die lekker de ruimte hebben voor een flinke hond, die heel stoer oogt maar een klein hartje heeft, zou ze prima gezelschap zijn. Door haar nog redelijk impulsieve gedrag is ze geen goede match met te kleine kinderen. Het gezelschap van een andere hond geeft haar, bij een goede match, de extra gezelligheid die ze zo op prijs stelt.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal