Back to school: deze accessoires zijn een musthave voor de smartphone

 © Pexels.com.

Het zuiden van Nederland heeft op 23 juli 2022 zomervakantie gekregen. Maar de meeste aanbieders van smartphones en laptops beginnen inmiddels al te denken aan het ingaan van het nieuwe schooljaar. Om die reden zijn er nu veel back to schoolacties te vinden. Daarbij is het mogelijk om korting te krijgen op producten die nodig zijn op school. Tegenwoordig heeft vrijwel elke tiener een smartphone en om die reden zijn er heel wat accessoires te koop die het gebruik van de smartphone veiliger moeten maken. Want op 4 september is het weer zover en openen de scholen in Limburg weer hun deuren.

GSMPunt

Back to school accessoiresIeder jaar spelen de elektronicazaken en andere techbedrijven in op het feit dat na de zomer het schooljaar weer begint. De meeste scholieren denken in de vakantie al na over wat zij voor het nieuwe schooljaar nodig hebben. Bovendien krijgen de meeste brugklassers een eigen smartphone mee naar school, bijvoorbeeld omdat ze langer moeten fietsen en het risico op ongelukken groter wordt. Toch wordt er niet altijd even zuinig om gegaan met een smartphone. Het aanschaffen van telefoonhoesjes is daarom een noodzaak en geen overbodige luxe. De kans dat de smartphone op school beschadigd raakt, is groot. Daarnaast zijn de reparatiekosten van smartphones in het algemeen gestegen, waardoor het goed is om de smartphone te beschermen.

Steeds meer ouders geven bovendien een smartwatch mee, zodat ze altijd kunnen zien waar hun kinderen zich bevinden. Met Apple Watch opladers kunnen scholieren meteen al beginnen met het opladen van de smartwatch. Op die manier is het mogelijk om nooit meer zonder voldoende batterij te komen zitten.

Hoesjes en screen protectorsEen goede manier om de smartphone op school te beschermen is door gebruik te maken van een telefoonhoesje. Het voordeel is dat hoesjes er in veel soorten en maten zijn, waardoor je tiener er geen probleem van maakt om een hoesje te gebruiken. Vaak zit er genoeg stoers of moderns bij. Een screen protector zorgt ervoor dat het scherm van de smartphone onbeschadigd raakt. De kans is immers aanwezig dat de scholier in een onbedacht moment opeens de sleutels bij de smartphone in zijn zak stopt. Het repareren van het scherm kan behoorlijk prijzig zijn.

Altijd bereikbaarAls ouder is het wenselijk dat kinderen altijd bereikbaar zijn. Toch zal het vaak zo zijn dat het excuus: ‘Mijn smartphone is leeg’ te horen is. Om deze reden is het goed om altijd wat opladers achter de hand te houden. Een powerbank is een goede manier om snel wat extra accu bij te laden. Daarnaast zijn er opladers in overvloed te verkrijgen, zodat er altijd wel een manier is om de smartphone op te laden. Er zijn ook nog andere handige accessoires, zoals bijvoorbeeld oordopjes.

Deze oordopjes kunnen gebruikt worden om tijdens het fietsen in contact te blijven met het thuisfront. Het in de hand houden van de smartphone in het verkeer tijdens het fietsen is namelijk strafbaar en kan een fikse boete opleveren.