Vervanging duiker Rijksweg begint einde augustus, weg afgesloten voor verkeer

 © Laurens Eggen

Belfeld/Reuver -

De vervanging van de duiker Schelkensbeek op de Rijksweg tussen Belfeld en Reuver begint 29 augustus. De weg is vanaf dat moment afgesloten voor verkeer.

Simon Doesborgh

Om het werk zo efficiënt en veilig mogelijk uit te voeren is de Rijksweg Zuid in zijn geheel afgesloten voor verkeer vanaf maandag 29 augustus om half zeven in de ochtend. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind november. Het verkeer wordt in deze periode omgeleid. Fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de weg.

Volgens de gemeente Venlo wordt een nieuwe betonnen duiker aangelegd met een diameter van 1,20 meter, waarbij de oude duiker nog in gebruik blijft. Als de nieuwe duiker klaar is, wordt de oude duiker verwijderd. Het asfalt op het gedeelte van de Rijksweg waar de duiker ligt wordt vervangen. Daarnaast wordt een fietspad aangelegd aan de Maaszijde.

De huidige duiker, die de Schelkensbeek verbindt met de Maas, is tijdens het hoogwater van vorig jaar juli instabiel geworden. Na het hoogwater is de duiker tijdelijk hersteld en is de weg weer gedeeltelijk opengesteld.

Lees ook: Nog geen datum voor vervangen duiker Rijksweg Belfeld, verkeerssituatie blijft hetzelfde

Onderhoud A73

Het herstel van de duiker op de Rijksweg valt samen met onderhoudswerkzaamheden op de A73 in september en oktober. Deze werkzaamheden vinden zoveel als mogelijk ’s nachts plaats.

De Rijksweg vormt normaal gesproken een omleidingsroute als de snelweg is afgesloten. „Op dit moment is de noodzaak om de duiker onder de Rijksweg Zuid te vervangen zeer hoog, waardoor het noodzakelijk is deze werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren”, laat de gemeente Venlo weten. De hulpdiensten kunnen bij eventuele calamiteiten gebruikmaken van de A73.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal