Bliksemstart Van Bommel bij Antwerp: ’Als je wint, stijgt het vertrouwen’

 © Getty Images

Trainer Mark van Bommel ziet het vertrouwen groeien bij zijn nieuwe club Royal Antwerp FC. Zijn ploeg staat na drie duels bovenaan in België.

Redactie

„Als je wint, stijgt het vertrouwen. We probeerden zo snel mogelijk duidelijkheid in het elftal te brengen, steeds rekening houdend met de tegenstander. Je kunt dan weleens verliezen, maar de jongens houden vertrouwen in het idee. Zo’n vertrouwen kun je niet geven, je moet dat voelen als speler”, zei Van Bommel woensdagochtend voor de training.

„Niet iedereen kreeg tot dusver evenveel speelminuten, maar de jongens gaan daar prima mee om. Je moet zulke zaken als coach open en duidelijk bespreken, ik heb ook maar elf plekken in de basis ter beschikking.”

Vincent Janssen

Technisch directeur Marc Overmars strikte deze zomer ook Vincent Janssen, maar de Nederlandse aanvaller heeft sinds zijn komst niet alles gespeeld. Hij wisselde af met Michael Frey. Van Bommel: „Ze hebben beiden de kwaliteiten om te spelen. Ik wil niet echt spreken van een eerste en tweede spits en dat zie ik als iets positiefs. Ze houden elkaar scherp.”

Vorige week werd bekend dat Van Bommel ook de beschikking krijgt over Jurgen Ekkelenkamp, die donderdag in de derde voorronde van de Conference League tegen het Noorse Lillestrøm nog niet speelgerechtigd is.

Zondag is Eupen de tegenstander van Royal Antwerp FC, dat nog zonder puntenverlies is.

Beluister ook de voetbalpodcast van De Limburger:

Perr Schuurs is vaak de kop van Jut, het is voor hem verstandiger te vertrekken bij Ajax. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal