Problemen rond korte overstaptijd door kapotte spoorbrug in Sittard opgelost, beloven vervoerders

De beschadiging aan de spoorbrug © AS Media

Sittard -

Na klachten van onder meer reizigersvereniging Rover, passen vervoerders en ProRail de aankomstperrons van treinen op station Sittard aan, zolang de spoorbrug over de Dr. Nolenslaan niet is gerepareerd. Dat moet de tijd om over te stappen verkorten en voorkomen dat reizigers hun trein missen.

Nick Bruls

Halverwege juli werd de spoorbrug over de Dr. Nolenslaan in Sittard kapotgereden door een vrachtwagen. Rails verboog daardoor dusdanig, dat treinverkeer tussen de stations Sittard en Roermond niet meer optimaal verliep. Nog maar één van de twee sporen kon worden gebruikt, met minder treinen als resultaat. De dienstregeling moest worden aangepast, waardoor sommige reizigers hun aansluiting misten.

Dat had te maken met de overstap. ‘De aansluiting op andere verbindingen was niet altijd optimaal’, erkennen de vervoerders. Na overleg tussen Arriva, NS en ProRail zou hiervoor een oplossing zijn gevonden. ‘De treinen komen nu zo veel mogelijk op hetzelfde perron of op een aangrenzend perron aan’, belooft Arriva in een persbericht.

Lees ook: Treinverkeer tussen Sittard en Roermond nog maanden verstoord door kapotte spoorbrug

Er werd ingegrepen na onder meer een klacht van reizigersvereniging Rover. Door de aanpassing stopt de stoptrein uit Kerkrade voortaan weer op het middenperron. ‘Daardoor zijn de korte aansluitingen op de intercity van NS goed te halen. Voor andere reizigers is het overstappen gemakkelijker, omdat ze geen lange afstand meer hoeven te overbruggen.

Eind september wordt de schade aan de spoorbrug hersteld. Daarna kunnen beide sporen op het traject weer gebruikt worden en geldt de oorspronkelijke dienstregeling.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal