Zo groot is het neerslagtekort in delen van Limburg

Verdroogd grasland. © ANP

In delen van Limburg is sprake van een ernstig neerslagtekort. De droogste gebieden in onze provincie zijn op dit moment gemeten in Stramproy, Stein, Roermond, Epen en Noorbeek, zo blijkt uit een inventarisatie van LocalFocus.

Redactie

Bijna elke zomer is sprake van neerslagtekort, maar dit jaar is het wel extreem. Woensdag is landelijk de grens van 250 millimeter overschreden, meldt Weerplaza. Dat deze waarde op 10 augustus wordt overtroffen, is nogal bijzonder. Slechts vier keer eerder sinds 1906 - in 1921, 1959, 1976 en 2018 - was het op deze datum nog droger in ons land.

In heel Nederland is vanaf woensdag het Nationaal Hitteplan in werking. Met het plan waarschuwt gezondheidsinstituut RIVM organisaties, professionals en mensen in de zorg voor de aanhoudende hitte. Zij kunnen zo passende maatregelen nemen.

Op bijgaande kaart zie je hoe groot het neerslagtekort is in jouw regio.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal