World Cup stockcar in Venray met Noord-Limburgse inbreng in Formule 1 en 2

 © Henri Wittebol.

Venray -

Op het circuit van Raceway Venray vindt zaterdag 20 augustus en zondag 21 augustus de zogeheten World Cup plaats voor Stockcar Formule 1 en 2.

In beide klassen doen voornamelijk Engelsen en Nederlanders mee. Engelsman Luc Davidson is de voornaamste titelkandidaat in de Formule 1-race.

Noord-Limburgse deelnemers zijn Roy Maessen (Ysselsteyn) en de Baarlonaren Danny van Wamelen en Rick Lenssen (Baarlo). In de Formule 2 strijden Kai Lenssen uit Baarlo, Nigel Stegmeijer om de titel. Zij komen eveneens uit Baarlo.

National Mini’s

Daarnaast wordt de National Mini’s gereden. Junioren in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar rijden in een Mini Cooper rijden zich te kronen tot beste van Europa. Hierin is het duwen om positieverbetering toegestaan. De vijftienjarige Wout Hoffmans uit Someren wordt gezien als één van de voornaamste kandidaten om deze prijs in de wacht te slepen.

Naast de races zijn er onder meer springkussens voor kinderen en kunnen bezoekers kennismaken met de racers in het rennerskwartier en mogen ze tevens plaatsnemen in hun raceauto’s.

Hieronder het programma

Zaterdag 20 augustus

15.00 uur: World Cup Formule 2

Zaterdag 21 augustus

13.00 uur: World Cup Formule 1

15.00 uur: National Mini’s

De entree bedraagt twintig euro per persoon. Bezoekers kunnen dan zowel op de overdekte als niet overdekte tribune zitten of een eigen stoel meenemen.

Klik hier voor meer informatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal