Politie toont nieuwe beelden van onbekende man in moordzaak Xavier Durlinger

Beelden van de onbekende man. © Politie

Sittard -

De politie heeft nieuwe beelden gedeeld van een onbekende man, waarmee de politie in contact wil komen omdat hij een rol van betekenis kan spelen in het oplossen van de moord op Xavier Durlinger.

Paul Dolhain

Inmiddels beschikt het rechercheteam over bewakingsbeelden waarop de onbekende man al heen en weer lopend te zien is in de Putstraat in Sittard. „Deze man kan over belangrijke informatie beschikken en daarom komt het onderzoeksteam graag in contact met hem”, laat de politie weten. Hij loopt al bellend heen en weer door de straat.

De man heeft kort geknipt haar, draagt een blauwe spijkerbroek en een donkere jas met op de achterzijde een wit logo, mogelijk van het merk North Face. Opmerkelijk zijn de schoenen en dan met name de zolen. Deze schoenen zouden van het merk Balenciaga kunnen zijn.

Xavier Durlinger (19) werd op 19 mei gevonden op de Kollenberg in Sittard nadat hij ruim een week was vermist. Hij werd voor het laatst gezien fietsend in hartje centrum. Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan zijn vermissing, waarna de eveneens 19-jarige Luca M. op 31 mei werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Durlinger. Hij werd 16 juni vrijgelaten. M. had vrijwillig DNA afgestaan en dat matchte niet met het DNA in het onderzoek. Ook zou hij een alibi hebben voor het tijdstip van de moord. Hij geldt voor het Openbaar Ministerie wel nog als verdachte.

Lees ook: Verdachte van moord op Xavier Durlinger in Sittard vrijgelaten

Sindsdien 16 juni is het stil rond het onderzoek naar de moord op Xavier Durlinger. Meerdere bronnen hebben aan De Limburger gemeld dat hij mogelijk het slachtoffer is geworden van een groeiende rivaliteit onder groepen jongeren in Sittard. Dit beeld werd extra gevoed na berichtgeving van L1 waarin geluidsfragmenten werden gedeeld waarin Luca M zou hebben gezegd: „Ik vermoord die jongen, snijd mijn naam op zijn buik. Mijn handtekening. Hij mag nooit, nooit, nooit meer praten over mij”, doelend op Xavier.

Lees ook: Vrienden van ‘Xavi’ houden indrukwekkend eerbetoon tijdens stille tocht door Sittard: ‘Hij zou het geweldig hebben gevonden’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal