Dronken man uit Venlo bijt en bespuugt agent in Zandvoort

 © ANP

Een dronken man uit Venlo heeft dinsdagavond een agent gebeten en bespuugd tijdens zijn aanhouding bij het strand in Zandvoort, meldt de politie woensdag.

RedactieBron: ANP

De politie kreeg eind van de middag een melding over een dronken man die badgasten lastigviel op het strand. De 59-jarige man werd daarop met zijn 13-jarige zoon van het strand gestuurd. Ongeveer een uur later was de man terug en viel hij weer mensen lastig.

Spuugmasker

De man leek niet van plan te vertrekken en gedroeg zich recalcitrant. Daarop werd hij aangehouden en in een politiebusje gezet op het Badhuisplein. In de bus rochelde hij de agent in zijn gezicht. Om herhaling te voorkomen werd zijn gezicht naar beneden geduwd, waarna de man in het been van de politieman beet. Hij werd vervolgens geboeid en met een spuugmasker op overgebracht naar het politiebureau. De man zit woensdag nog vast voor verder onderzoek.

Gebiedsverbod

De agent heeft aangifte gedaan van belediging en mishandeling. Van de gemeente heeft de man een gebiedsverbod gekregen voor 12 weken, meldt een woordvoerder. Al die tijd mag de man Zandvoort niet meer in. De 13-jarige zoon van de man is dinsdagavond naar zijn familie in Venlo gebracht door de politie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal