Politie houdt gevaarlijk rijdende motorrijder aan

 © Facebook Politie Echt

Linne / Montfort
Silke van Deelen

Het politiebasisteam Echt heeft dinsdag vlak na middernacht een motorrijder van de weg gehaald die opzettelijk gevaar voor anderen op de weg veroorzaakte.

Omstreeks 00.00 uur zagen de agenten op de Rijksweg in Linne een slingerend voertuig. Het bleek een motor die met een veel te hoge snelheid het dienstvoertuig passeerde. De bestuurder haalde bovendien gevaarlijke capriolen uit. Zo nam hij de rotonde in tegengestelde richting. Bij bevraging van het kenteken in het politiesysteem bleek dat de motor als gestolen gesignaleerd stond in Duitsland.

Op de Kerkstraat in Montfort reed de motorrijder bijna tegen een muurtje, waarna de bestuurder, een 31-jarige man, met inzet van het stroomstootwapen kon worden overmeesterd. Hij is aangehouden voor diefstal c.q. heling van de motor, voor het opzettelijk gevaar voor anderen op de weg veroorzaken en het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Ook bleek de bestuurder niet in het bezit van een motorrijbewijs.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal