Leren programmeren met Ozobot in Heythuysen

 © Bibliocenter

Heythuysen
Silke van Deelen

Kinderen in de leeftijd van groep 3 en 4 van de basisschool leren programmeren met Ozobot op 1 september in de bibliotheek van Heythuysen.

Een Ozobot is de kleinste, programmeerbare robot van dit moment. Hij is te programmeren door middel van kleuren en lijnen. De onderkant van de Ozobot bestaat uit een collectie aan sensoren, die kleur en contrast kunnen detecteren. Hierdoor volgt de bot de paden die getekend zijn op een wit velletje papier. Ook voert de robot zelf opdrachten uit aan de hand van kleurcodes.

De kinderen gaan in de bieb op schattenjacht. Samen lezen ze een avontuurlijk verhaal en gaan ze een eigen schatkaart maken, waarna robotje Ozobot op zoek gaat naar de schat. De kinderen gaan de Ozobot programmeren met kleurcodes, en ze zo langs alle gevaren sturen.

Deze activiteit vindt plaats op donderdag 1 september van 10.30 tot 11.30 uur in Heythuysen.

Aanmelden kan tot 30 augustus via Bibliocenter.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal