Openbaar Ministerie in hoger beroep tegen vrijspraak Maastrichtse huisarts

Huisarts W. uit Maastricht die verdacht wordt van het vermoorden van zijn schoonmoeder.  © ANP / Aloys Oosterwijk

Maastricht -

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep in de zaak van de 62-jarige huisarts W. uit Maastricht. Hij werd eind juli door de rechtbank in Roermond vrijgesproken voor de moord op zijn schoonmoeder. Er was een celstraf van twaalf jaar geëist.

RedactieBron: ANP

Het OM meldt donderdag dat „na bestudering van het vonnis een aantal vragen onbeantwoord is gebleven”. Volgens het OM is het oordeel van het hof voor een zaak als deze „onontbeerlijk”. „Het gaat niet alleen om waarheidsvinding, maar ook om actuele en maatschappelijk zeer relevante rechtsvragen.”

De arts werd ervan verdacht zijn schoonmoeder met medicijnen om het leven gebracht te hebben. De vrouw was echter al langer ernstig ziek, daarom zag de rechtbank geen bewijs dat de huisarts zijn schoonmoeder willens en wetens in een hulpeloze toestand heeft gebracht, zoals het OM stelde.

Veroordeeld

De rechtbank veroordeelde wel de vrouw van de arts, de 56-jarige Andrea W., tot 240 uur werkstraf en negen maanden voorwaardelijke cel, wegens valsheid in geschrifte bij het opstellen van een testament om op die manier de erfenis van haar moeder te krijgen. De 60-jarige notaris Jos V., die daarbij geholpen had, kreeg negen maanden voorwaardelijk.

Lees ook: Vrijspraak voor Maastrichtse huisarts die schoonmoeder vermoord zou hebben

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal