Welke ijsjes kun je het beste kiezen als je minder calorieën wilt eten?

Het is heet deze zomer. Je bent vast niet de enige als je dan graag verkoeling zoekt met een ijsje. Alleen zitten er vaak veel calorieën in zo’n ijsje. Dat is niet altijd fijn als je op je voeding wil letten.

Noortje Schreurs

Sittard

Hoewel ijsjes allemaal buiten de schijf van vijf vallen, kun je best af en toe een ijsje eten als je voor de rest gezond eet. Volgens het voedingscentrum kan er wel een groot verschil zitten in calorieën tussen de uiteenlopende ijsjes die je uit de vriezer trekt. Ze hebben 6 ijsjes uit de supermarkt getest.

In de grafiek zie je hoeveel calorieën elk ijsje bevat. Ook is weergegeven hoeveel gram elk ijsje per stuk is. © Voedingscentrum

Het blijkt dat roomijsjes meer calorieën bevatten dan waterijsjes en bovendien ook veel verzadigd vet bevatten. Als je op je calorieën wil letten, kun je dus beter gaan voor een waterijsje. Maar wat als je nu écht heel graag een roomijsje wil eten? Dan adviseert het voedingscentrum om simpelweg voor een kleinere portie te gaan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal