Dode hond met spuit in de poot gedumpt langs oever Maas in Maastricht: politie zoekt getuigen

Wie heeft iets van de bizarre dumping meegekregen? © ANP XTRA

Maastricht -

Aan de Köbbesweg in Maastricht is vorige maand een dode hond gevonden met een injectienaald in zijn poot.

Jeroen Geerts

Manschappen van de basiseenheid Maastricht en van de Dierenpolitie Limburg kwamen donderdag 7 juli uit bij het dode dier, dat was gevonden op de oever van de Maas aan de Köbbesweg.

Het is duidelijk dat het dier niet op natuurlijke wijze om het leven is gekomen. Om te achterhalen wat er gebeurd is en waar de hond vandaan komt, is de politie op zoek naar mensen die mogelijk iets van de dumping hebben meegekregen of die in hun omgeving een hond missen.

Het gaat om een jonge Dobermann, een reu. Het dier is voorzien van een niet-geregistreerde, Griekse chip en had toen hij werd aangetroffen een vrij dure halsband van het merk Sprenger om. De hond had een injectienaald in zijn rechter voorpoot.

De politie vraagt mensen die meer informatie kunnen verschaffen, contact op te nemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal