Weer slaat na het weekend in Limburg om: ‘Er komen stevige onweersbuien aan’

 © ANP/HH

Het zijn heerlijk warme dagen, maar het weer slaat na het weekend om. Lokaal is donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tot wel 35 graden mogelijk, meldt Weeronline. Maar na het weekend komen er regen- en onweersbuien aan. Tip: geniet nog maar even wat het lekkere zomerweer.

Redactie

De komende dagen is het nog tropisch warm. Alleen in het noordelijk kustgebied, de Kop van Noord-Holland en op de Waddeneilanden blijft het kwik onder 30 graden. Daar wordt het 26 tot 29 graden.

In de warmste gebieden van Limburg kan nog een temperatuur worden gehaald van 34 tot 35 graden. Aan zee steekt in de middag meestal en verfrissende noordenwind op. Daar koelt het dan enkele graden af.

Onweer

Na het weekend neemt de kans op regen- en onweersbuien geleidelijk in Limburg toe. Met name op maandagmiddag en woensdag kunnen er stevige buien komen.

De temperatuur gaat dalen, maar het koelt niet snel af. Maandag wordt het nog 28 tot 32 graden, dinsdag blijft het kwik overal weer onder 30 graden en later in de week is het dan 22 tot 25 graden.