Gewonden bij ongeluk achtbaan in Legoland Duitsland

 © ANP/HH

Bij een ongeluk met een achtbaan in het pretpark Legoland Duitsland in het Beierse Günzburg zijn zeker 34 personen gewond geraakt, onder wie twee ernstig. Twee treintjes botsten op elkaar, melden Duitse media.

RedactieBron: ANP

Alle beschikbare reddingskrachten van het park werden ingezet. De meeste gewonden hadden onder meer blauwe plekken en schaafwonden. Een achtbaantrein van de attractie Vuurdraak zou sterk hebben afgeremd, een ander treintje knalde er van achteren tegenaan. De treintjes rijden met een snelheid van ongeveer 30 kilometer per uur over de baan.

Legoland in Günzburg is een van de pretparken die zijn gebaseerd op de bouwstenen van de Deense onderneming Lego. Het is het enige Legoland in de Bondsrepubliek. Er zijn wereldwijd tien van deze pretparken: drie in Europa, drie in de Verenigde Staten en vier in Azië.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal