Spoorwegovergang tussen Reuver en Offenbeek voor tweede keer in half jaar tijd dicht vanwege storing

Door een storing bleven de hefbomen van de spoorwegovergang omlaag. © De Limburger

Reuver/Offenbeek -

De spoorwegovergang in Reuver, die het centrum met Offenbeek verbindt, was donderdag tijdelijk gesloten vanwege een storing.

Simon Doesborgh

De overgang ligt op de Broeklaan, naast het treinstation van Reuver. Volgens spoorbeheerder ProRail ontstond door de hitte een storing in het relaishuis, een gebouwtje waarin alle aansluitingen en elektronische zaken worden geregeld. Daardoor bleven de hefbomen omlaag. ProRail wist het probleem uiteindelijk in de middag op te lossen.

Oplossing

ProRail zegt aan een oplossing te werken om eventuele storingen door hitte in de toekomst te voorkomen. „We gaan de aannemer vragen om het relaishuis te koelen, waardoor zulke problemen zich in de toekomst hopelijk niet meer voordoen”, aldus een woordvoerder.

Het is de tweede keer in een half jaar tijd dat de spoorwegovergang gesloten is door een storing. De gemeente Beesel zegt bij ProRail een melding te maken. „We hopen uiteraard dat het in de toekomst niet meer gebeurt, want de overgang vormt een belangrijke verbinding tussen Reuver en Offenbeek”, zegt een woordvoerder.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal