Schuurs in Toronto in kwartfinale; staande ovatie voor Williams na nederlaag

Serena Williams neemt afscheid van het publiek in Toronto. © ANP / EPA

Demi Schuurs en Desirae Krawczyk lijken klaar voor de US Open, dat eind deze maand in New York begint. De tennisster uit Nieuwstadt bereikte met haar Amerikaanse dubbelpartner de kwartfinales in Toronto, dat geldt als voorbereidingstoernooi voor de US Open.

Redactie

Schuurs en Krawczyk wonnen donderdag in Canada in de achtste finales met twee keer 6-4 van het Chinese koppel Xu en Yang. Schuurs en Krawczyk zijn in Toronto als vijfde geplaatst.

In het enkeltoernooi in Toronto verloor Serena Williams haar eerste wedstrijd sinds het bekendmaken van haar aanstaande afscheid. De Zwitserse Belinda Bencic, de nummer 12 van de wereld en regerend olympisch kampioene, was de 40-jarige Amerikaanse in de tweede ronde met 6-2 6-4 de baas.

„Het is allemaal heel emotioneel en de afgelopen 24 uur waren interessant. Zoals ik al zei: ik ben heel erg slecht in afscheid nemen. Maar, tot ziens Toronto”, zei Williams, die haar tranen niet de baas was. „We houden voor altijd van je, Serena Williams”, schreeuwde de stadionspeaker toen de Amerikaanse het centercourt verliet.

Williams waagt op de US Open nog één keer een poging haar 24ste grandslamtitel te veroveren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal