Voormalig MVV-coach Klaas Wels haalt ex-Fortunees Toshio Lake naar TOP Oss

Toshio Lake scoort tegen FC Twente. © Ermindo Armino

Oss -

Toshio Lake heeft in eerstedivisionist TOP Oss een nieuwe club gevonden.

Redactie

De 21-jarige aanvaller was op zoek naar een nieuwe werkgever, nadat Fortuna Sittard eind mei bekend had gemaakt de optie in zijn eenjarige contract niet te lichten.

De van Feyenoord overgekomen Lake kende in Sittard een spectaculaire start door in de eerste competitiewedstrijd als invaller met een assist en een treffer aan de basis te staan van de 2-1 zege op FC Twente. Verder dan een aantal invalbeurten kwam hij daarna niet, waarop MVV hem in de winterstop op huurbasis overnam.

Opmerkelijk

Zijn debuut als basisspeler voor MVV was minstens zo opmerkelijk. In Den Haag was hij met een assist en twee treffers de architect van de 3-2 zege bij ADO. Daarna vond hij nog eenmaal het net.

Bij TOP Oss wordt Lake herenigd met Klaas Wels. De eind maart door MVV ontslagen coach keerde in mei terug bij zijn vorige club TOP Oss, nu als technisch directeur.

Kijk ook naar de eerste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger.

© De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal