FC Twente simpel langs Cukaricki, nu wacht het grote Fiorentina

Vreugde bij de spelers van FC Twente na de gelijkmaker van Robin Pröpper. © ANP

FC Twente kan zich gaan opmaken voor een play-off tegen het grote Fiorentina. De return tegen het Servische FK Cukaricki in de derde voorronde van de Conference League bracht zoals verwacht de plaatsing voor de play-off niet in gevaar. Na de 3-1 zege in Belgrado won FC Twente in eigen huis ook van de Servische nummer drie: 4-1.

Redactie

En dus reist FC Twente volgende week naar de Toscaanse kunststad Florence, waar een stevige krachtmeting wacht met de Italiaanse nummer zeven van vorig seizoen.

FC Twente begon ongeconcentreerd aan de wedstrijd en keek na zeven minuten tegen een achterstand aan: 0-1. Het doelpunt werd gemaakt door Luka Adzic, die vorig seizoen als speler van PEC Zwolle een heel seizoen nodig had voor één goal, maar bij zijn terugkeer in Nederland direct kon juichen.

De gelijkmaker van FC Twente volgde snel. Captain Robin Pröpper gleed de bal in het Servische doel na een mistrap in de defensie van Cukaricki. Even later had Michel Vlap de thuisclub al op voorsprong moeten brengen, toen de bal door Brenet perfect werd voorgegeven. De Fries kopte echter net naast. Even later had Vlap de bal wéér voor het inkoppen, na goed voorbereidend werk van Daan Rots, en was het wel raak (2-1).

Met Christos Tzolis en Mathias Kjölö als invallers probeerde coach Jans de Twentse aanvalsdrift na de pauze weer aan te wakkeren en dat had succes. De van Norwich City gehuurde Tzolis maakte gelijk zijn eerste twee doelpunten in dienst van FC Twente: 3-1 en 4-1.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal