Kruispunt Gasthuisstraat-Lindenstraat Berg en Terblijt vanaf eind augustus op de schop

 © ING Image

Berg en Terblijt -

Aannemersbedrijf Gebroeders Kurvers gaat vanaf 30 augustus aan de slag op kruispunt Gasthuisstraat-Lindenstraat in Berg en Terblijt.

Redactie

Het gaat om groot onderhoud dat naar verwachting ongeveer vier weken duurt. „Ter hoogte van het kruispunt vertoont het asfalt slijtage. Ook is de afwatering niet optimaal”, schrijft gemeente Valkenburg aan de Geul.

Om dat op te lossen, moet het kruispunt volledig op de schop. De klus is dan ook redelijk omvangrijk. „De bestaande verhardingen worden verwijderd en er worden aanpassingen gedaan aan de bestaande funderingslaag. Het kruispunt wordt daarna opnieuw ingericht, waarbij de afwatering wordt geoptimaliseerd. Daarvoor worden afwateringsgoten aangebracht. De rijbaan wordt daarna voorzien van een nieuwe asfaltverharding en wegmarkering.”

Verkeer

Het kruispunt wordt tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten, waardoor er in de directe omgeving niet kan worden geparkeerd. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via omliggende straten. Afvalcontainers kunnen gewoon op de normale plek aan de weg worden geplaatst.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal