Huisartsen sturen boze brief naar minister over nieuwe prikronde

 © ROBIN UTRECHT

Huisartsen, verenigd in twee actiegroepen, sturen massaal een boze e-mail met een ‘motie van treurnis’ naar zorgminister Kuipers.

RedactieBron: ANP

De artsen balen dat zij binnen hun praktijk moeten uitzoeken welke patiënten als eerste in aanmerking komen voor een nieuwe coronaprik. Dat schrijft het AD vrijdag.

De mail is gedeeld in Facebookgroepen met in totaal een paar duizend leden, met het verzoek die te verspreiden onder collega’s en door te sturen naar de minister. Er is enorm veel animo voor de actie, vertelt huisarts en mede-initiatiefnemer Nico Terpstra. „Van alle kanten trekken er nu artsen aan de bel. Wij willen dat de mailbox van het ministerie van Volksgezondheid verstopt raakt met boze huisartsen.”

Verrast

Want zij werden twee weken geleden onaangenaam verrast door een brief van minister Kuipers dat het RIVM vanaf half september als eerste de griepprikgroep zal uitnodigen voor de Covid-19-herhaalprik. De lijst met de juiste mensen moet komen van de huisartsen. Kuipers schrijft: „De huisartsen hebben zich gecommitteerd tot het maken van een selectie van de griepprikgroep jonger dan 60 jaar.”

Lees ook: Waarom komt er nog een vaccinatieronde en wanneer kan ik een nieuwe coronaprik halen?

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal