Derde editie Brass Fest Forever op vrijdag 16 en zondag 17 september

New Cool Collective. © Nieuwe Nor

Heerlen -

In het centrum van Heerlen vindt op vrijdag 16 en zaterdag 17 september de derde editie van Brass Fest Forever plaats, een initiatief van Miserabel en de Nieuwe Nor.

redactie

Na twee kleine edities is er nu groot evenement met als doel om jong publiek in aanraking te brengen met blaasmuziek. Op het festival zijn de resultaten te horen van een aantal trajecten waarbij jongeren met een nummer van Miserabel aan de slag zijn gegaan.

Samples van het nummer Memorabel werden door een aantal producers omgezet in een hiphop-track en van rap voorzien door meerdere rappers. Ook was er een tekstwedstrijd waarvan de winnaar op 17 september wordt uitgeroepen.

Er zijn optredens van onder andere Shantel & Bucovina Club Orkestar, Boban Markovic en New Cool Collective. Een reeks buiten-concerten en een groot samenspel van diverse brassbands, muziekfilms in Royal Theater Heerlen en er worden cross-overs gelegd met taal en hiphop.

De kaartverkoop voor Brass Fest Forever is gestart via de kanalen van de Nieuwe Nor. Er zijn passe-partouts beschikbaar waarmee het volledige festival te bezoeken is, maar ook zijn de verschillende festival-onderdelen los te bezoeken.

Het programma op het Pancratiusplein en Schelmenhofje op zaterdag 17 september overdag is gratis toegankelijk.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal