Zware hersenschade, Amerikaanse actrice zal niet meer bijkomen na ongeluk

Anne Heche. © ANP / AFP

De Amerikaanse actrice Anne Heche heeft ernstige hersenschade opgelopen als gevolg van het ongeluk waarbij ze met haar auto een woning inreed.

Redactie

De 53-jarige actrice die al sinds maandag in coma ligt, zal het waarschijnlijk niet overleven, liet een woordvoerder van haar familie aan verschillende Amerikaanse media weten. „Het is al lang haar keuze om haar organen te doneren en ze wordt in leven gehouden om te bepalen of ze levensvatbaar zijn”, vervolgde de vertegenwoordiger.

Heche reed vorige week in Los Angeles met haar auto een woning binnen. Het ongeluk veroorzaakte een brand en de actrice werd na de botsing in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie van Los Angeles meldde eerder dat er sporen van verdovende middelen in haar bloed zijn aangetroffen.

Heche werd begin jaren 90 bekend als actrice in de soap Another World. Later speelde ze in films als Donnie Brasco, Six Days Seven Nights en Wag the Dog. Eind jaren 90 had Heche een relatie met Ellen DeGeneres.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal