Begin volgend jaar vergroening van de begraafplaatsen in Linne en Maasbracht

 © Gemeente Maasgouw

Linne / Maasbracht
Silke van Deelen

De begraafplaatsen van Linne en Maasbracht worden begin volgend jaar groener ingericht. In het voorjaar van 2023 zouden de vergroeningswerkzaamheden klaar moeten zijn.

In Linne wordt het perceel langs de Mergelweg afgescheiden van de begraafplaats door middel van een hekwerk met Taxushaag. Daarnaast wordt halfverharding langs de entree en het hoofdpad gedeeltelijk vervangen door beplanting en wordt de verouderde beplanting vervangen. Hierbij blijven de bestaande berken behouden.

in Maasbracht wordt de halfverharding op de oude begraafplaats (naast de kerk) omgevormd naar een gazon met verschillende bomen, vaste plantenborders en een padenstructuur. Rondom de kerk zal de halfverharding plaatsmaken voor groenblijvende bodembedekkers.

De ontwerpen hangen in de informatieborden bij de entrees van de begraafplaatsen, evenals ter inzage in het gemeentehuis. Ze zijn tevens te downloaden op de website van de gemeente.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal